Click for English language

Zadovoljni z Gheejem

 

Omejitve pri uporabi kuhanega masla ponavadi postavi domišljija.

 

 

 

 

 

* * * * *

 

Članek o Ghee-ju (I.del)

Zravo_maslo

 

 

Članek o Ghee-ju ( II. del )

 

Izdelajte si svoj namaz.


* * * * *

 

Nekaj besed oboževalcev:

 

Špela

Še nekaj, tako zraven, ni povezano z delom – malo sem povprašala po naši vasi gospodinje ( po tem ko sem prebrala vsebino vaše internetne strani in dojela, da ghee ni nekaj od daleč ampak zares nekaj tukaj ) in ugotovila, da so ghee – pri nas so mu rekli mazivo ali po domače maziv – kuhali prav povsod, tudi v hiši, kateri živiva midve. In res so ga uporabljali prav za vse kar je navedeno, s tem da so ga obvezno skuhali kot darilo za mamico in novorojenčka, med drugim so z njim negovali tudi domače živali. Razlika od tistega, kar je za mene od daleč je v tem, da niso poznali učinkov staranega in ga zato tudi nikoli niso ( tako v smislu več let ). Čisto tako…kot zanimivost…in odličnost.

Alenka

Zdravo! Moram vama reči, da izdelujete izdredno dobro maslo!!! Bila sem res pozitivno presenečena, ker se z njim odlično kuha, ima dober okus in vonj! Še posebej mi je všeč namazan na dobrem kosu kruha. Res sem vesela, da mi ga je Miro prinesel. Želim vam še naprej veliko uspehov in odličnih zamisli pri ustvarjanju.

Majda

Vaš sezamov ghee (SeGhee) je za Bogove, nebeski nektar. Bozanski, zmanjka mi besed.

Oliva (iz foruma kulinarike)

Je pa to maslo dobro tudi za na obraz. Poznam osebo, ki se maže samo še s tem maslom, ker ji kakršnakoli - tudi najdražja krema za obraz- ne odgovarja, dobi alergijo. Od kar se maže s tem maslom ima kožo kot dojenček. Včasih so mladim mamicah pekli šnite samo na tem maslu, za dojenčka pa ga je itak moralo biti vsaj toliko, da so z njim "popek mazali".

V kulinariki pa je sploh nepogrešljiv. Strojni piškoti narejeni iz polovice te maščobe so čudoviti. Pa v poticah, štrudljih, o kako lepo diši.

Jožika

Pozdravljeni. Z vašim Ghee-jem sem zelo zadovoljna in ga z velikim veseljem uporabljam, saj je glede na to, da je zlo zdrav, tudi zelo, zelo dober. Če je možno, ga naročam 5 kom največji kozarec, saj si želim za Novo leto še koga razveseliti z njim.

Hedvika

Tole kuhano maslo ima tak okus kot tisto, ki ga je delala moja stara mama...

Simone

Bravo fantje vaš ghee je zakon, je obvezna oprema v mojih protokolih za hormonsko ravnovesje in problematično kožo, ter avtoimune bolezni. Še tako naprej. Moram pohvaliti Vlasto iz Kopra ki mi ga dobavlja.

Sabina v fb pogovoru

Anita spec palacinke na tem maslu al pa k bos kuhala polento ga dej eno zlico notr...bozansko ti recem....uuu al pa korenck&grah zabelen s tem...mmm

Andreja

Berem knjigo Ayurvedska kuhinja za samozdravljenje in v njej sem prebrala zanimiv podatek: Med in ghee je nezdružljiva kombinacija ( čeprav zelo slastna, njami) vendar to velja samo, če pojemo po teži enako količino gheeja in medu ( ghee je hladilen, med pa ogrevalen). Če pa ju zmešamo oz. zaužijemo v razmerju 2:1,to za telo ni toksično oz. ne povzroča škodljivih učinkov. Razlog? Prabhav – nerazložljiv učinek v telesu. Torej uživati je potrebno po teži različno količino gheeja in medu (npr. eno čajno žličko medu s tremi čajnimi žličkami gheeja). Torej je še vedno lahko zelo slastna kombinacija, v pravem razmerju seveda.

 

Na Zlatem Ghee-ju kuhajo tudi ;

Manna, Le Petit, Kavarna Rog, Makalonca

&

spalni studio

 

 

 

. . .

 

Barve tiska kot tudi celotna oprema kozarčka je biorazgradljiva.

 

 

* * * * *


Zahvala.

Hvala  vsem  vam,  dragi  gurmani, naturščki, ljubitelji zdravega  in  vsestranski  uporabniki  Ghee-ja.  Z  vašo  izbiro  nam  izkazujete  koliko  cenite  dragocen  čas,  ki  ga  vlagamo  v  skrbno,  počasno in obogateno  kuho  Ghee-ja,  ki  mu  nekateri  pravite in pravimo  kar  "Zlato Olje" .

 


* * * * *


Navajamo povezave, da bi o lastnostih Ghee-ja izvedeli še več.

 


- Zdravo maslo Ghee:  http://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/zdravo-maslo-ghee/

- Ghee (ghi) maslo za zdravje: http://www.eko-planet.net/ghee-maslo-ghi-za-zdravje.php

-NeDelo: http://www.delo.si/nedelo/kam-so-vse-srecne-krave-sle.html

blog: http://domavljubljani.com/BLOG/Dusan_Badovinac/

- Kuhano maslo (žonta;ghee): http://www.nutrigenomika.info/recepti/kuhano_maslo.html

- Zdravilno maslo Ghee je tudi afrodizijak: http://www.cosmopolitan.si/zdravje/zdravo-maslo-ghee-ki-je-tudi-afrodizijak/

-Poznate Ghee (kuhano maslo)?: http://www.ringaraja.net/clanek/poznate-ghee-kuhano-maslo_4126.html

- Revija Sensa http://www.sensa.si/za-vse-cute/kuhinja-severne-indije/

-Revija Jana: http://www.jana.si/2013/09/maslo-ki-mu-igrajo2

RtvSlo-Ghee v oddaji kuhanja: http://ava.rtvslo.si/vecerja/clanek/85

Revija Lisa: http://www.lisa.si/intervju/dusan-m-z-badovinac-precisceno-maslo-je-uporabno-zdravo-in-dobro/

enska.si http://www.zenska.si/zdravje/zdravo-zivljenje/ghee-maslo-zakaj-je-koristno-in-kako-ga-pripraviti/

-Mercator -Uživajmo zravo http://www.uzivajmozdravo.si/dober_tek/strokovnjak_svetuje/vprasanje?aid=9853

MaxximumForum-gromove keto novičke: http://maxximum-portal.com/forum/viewtopic.php?f=291&t=31349

-Kulinarična Slovenija-forum http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17413

- Times.si http://www.times.si/zanimivosti/ghee-maslo-zakaj-je-koristno-in-kako-ga-pripraviti--NONE-1b5617fa8b.html

- Svet Pohištva http://www.svetpohistva.com/kulinarika/univerzalno-kulinaricno-zlato-ghee/

- Vsakdanjik mamice vegeterijanke-Blog http://vegimama-erba.blogspot.com/2012/05/ghee-ali-preciscrno-maslo.html

- Družina http://druzina.enaa.com/Kulinarika/Trendi-v-prehrani/Poznate-Ghee.html

-Ayurveda.si http://www.ayurveda.si/assets/files/Ghee.pdf

Anja K.Tomažin namaže jurčka z SeGhee-jem http://tvslo.si/predvajaj/ugani-kdo-pride-na-vecerjo/ava2.151448298/

Cosmopolitan.si  http://www.cosmopolitan.si/zdravje/kulinaricno-zlato-ghee-ali-precisceno-maslo/

- celosten in neodvisen članek:

I.del http://blog.feel-good.si/2012/1/1/zdravo-maslo-1-del-nasicene-mascobe-in-holesterol/

II.del  http://blog.feel-good.si/2012/01/08/zdravo-maslo-2-del-ghee/

 

V slovenščini uporabljamo 8 različnih poimenovanj za kuhano maslo.

 


 

 


bio_ikc_pokoncen_40x70mm.jpg - 269.83 Kb

Ghee sezam

Gi s sezamom

Veliki Ghee

Veliki gi

Mali Ghee

mali gi

ghee delamo že od 2000 leta

Kruh + gi + marmelada = mmmm..!