Click for English language

SeGhee namaz

 


 

SeGhee je namaz pripravljen iz Zlatega Ghee-ja (gi) in praženega mletega sezama. Slasten in poln okusa, kot da bi bil zabeljen, je prava gurmanska specialiteta. SeGhee je obogaten s himalajsko soljo in piranskim solnim cvetom ter drobci zelišč (peteršilj, majaron, šatraj, bazilika, zelena in luštrek).

 

SeGhee ali SEzam in Ghee skupaj, dodamo še 6 sušenih demeter zelišč in dve soli; piranski solni cvet in himalajsko sol.

 

SeGhee namaz je izvrsten vir beljakovin, ki prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase, ter ohranjanju zdravih kost, je lahko prebavljiv in ima 50% več proteinov kot meso, telo pa ga absorbira v 40 minutah. Vsebuje skoraj vse ključne maslene kisline, kalcij ter vlaknine.

Sezam in Zlati Ghee sta izvrstna kombinacija, saj je sezam vir pomembnih vitaminov, mineralov in antioksidativnih olj, ghee pa povečuje njihovo absorpcijo in izkoristek. Sezamovo seme je med semeni kraljevalo že v visečih vrtovih Babilona, marsikje pa je bil uporabljen tudi kot plačilno sredstvo. Zlati Ghee je kuhano maslo ali masunek (staroslovansko), kakovostno kulinarično zlato, ki se uvršča med najboljša olja. Ajurveda ga prav zaradi njegove dobrodejnosti in univerzalnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber dobre kuhinje.

 

Sezam ima 50% več proteinov kot meso.

 

SeGhee je izvrsten namaz. Sendvičem, solatam, omakam in juham obogati okus. Odličen je v kombinaciji s krispiji in prepečencem, kot priloga in še kaj. SeGhee je hranljiv, poln energije in tako priporočljiv tudi za vse športnike, hribolazce in mislece.

 

SeGhee je vedno pripravljen povsem ročno po prvem, edinem in lastnem receptu.

 

“Sezam, odpri se.”

 

 

NAROČILO

 

 

Ko Anja namaže Jurčka s SeGhee-jem

SeGhee namaz se je pojavil tudi na TV, 25:45 minuta

 

 

GHEE SPREAD

Kruh + gi + marmelada = mmmm..!