Click for English language

Ghi lampa

 

 


Ghee je med prebavo 100% izkoriščen.Plamen Ghee-ja so sončni žarki, esenca narave in dihi življenja bitij,  ki potujejo nazaj v nebo in naprej k Soncu.

. . .

***

Ghee plamen, ki nastaja ob izgorevanju esenc narave zbranih v maslu kot destilatu mleka, se po čistosti lahko primerja samo še s čebeljim voskom. Kvaliteta vibracije oz. valovne dolžine svetlobe plamena pa je po energiji in kvaliteti takoj za soncem.

Obe, krava in čebela uživata elemente, ki jih zatem najdemo združene v ghi-ju kot tudi medu oz. čebeljem vosku.

V kuhanem maslu so ujeti;

sonca čista energija in njega žarki življenja,

vode harmonija informacij,

zemlje mir in minerali,

svoboda v-etra in njega prožnost,

ter vse ostalo kar daje rastlinam energijo za rast.

Vse to združeno in nato počasi predelano (prežvekovanje z bogato slino) v zares posebni živali, ki jo imenujemo Krava.

Cela zgodba v enem plamenu, ki je čist kot sonce.

 

Pričeli smo ga izdelovati iz skrbi do sebe, tako je tudi danes v skrbi za vas.

 

 

Mnoge vede in stari spisi, kot tudi jogijski učbeniki, opisujejo osredotočeno gledanje plamena ghi-ja, kot izjemno čistilno in regeneracijsko za vse elemente telesa in njegove sloje energij. Vemo, da je edino mesto na telesu, kjer pride vsepotrebna svetloba v neposreden stik s samo sredico krvi, le prek oči. Kri, zatem informirana, napolnjena in revitalizirana potuje, ter nahrani vse telo in njega energetske sloje, kot tudi žleze z notranjim in zunanjim izločanjem.

 

 

 

ghee flame

 

 

 

Prižiganje ognja je ritual.

Komplet Ghee Lampa vsebuje tri paketke:

ROČNO IZDELANO POSODICO IZ GLINE umetnice Vere Vardjan iz Bele Krajine + MIN GHEE 120ml. + 13 STENJ-čkov s PLOVCEM.


Uporaba:

 

Prižiganje ognja je ritual.

Komplet Ghee Lamp vsebuje tri dele;  »Mini Ghee 120ml«,  ročno izdelano glineno skodelico umetnice Vere Vardjan iz Bele Krajine ter opremo, ki sestoji iz enega nosila oz. plovčka in 13stenjčkov.

Ghee zagrejte ali pa ga kar dve čajni žlički trdega vstavite v glineno skodelico, ga nato malo razmehčate in nad njim zaokrožite s prižgano vžigalico, da bi tako postal še bolj prožno mehak ali pa kar v lužici tekoč. Vzemite plutovinasto-aluminijast-okrogel plovček oz. nosilo za stenjček, ter ga položite v posodico na mehak ali pa celo tekoč Ghee, sedaj vzemite v roke še eden izmed stenjčkov, ga iz obeh strani pomočite v mehak Ghee in nato vstavite z enim delom v luknjico plovca oz. nosila na sredini.

 

Nadaljujemo: prižgite novo vžigalico, zanetite del stenjčka, ki kuka ven iz Gheeja in plovca, ter z drugo vžigalico ali čim podobnim, potegnite drobtinice oz. kapljice Gheeja (posodico lahko tudi nagnete, da bi kaplja tekla mimo ali skozi stenj.), čisto do mesta kjer stenjček kuka iz plovčka, tako bo ta imel v samem začetku, tik ob sebi dovolj goriva, da se v prvih 30 sek. prepoji in tako ne bi gorel na suho. V primeru, da je Ghee tekoč to ni potrebno.

Dobro; ustvarili ste ritual prižiganja elementa ognja, napravili ste Ghee lampo , kot jo poznamo tisočletja.

 

Količina ene zvrhane čajne žličke Ghee-ja, gori od 2 do 3 ure. Stenjčka vam ni potrebno menjati vedno, lahko ga ugašate in prižigate, ter koristite dokler boste imeli občutek, da dobro drži strukturo plamena. Ko bo ta pri kraju in bo plamen pešal; to se lahko zgodi po približno 3 do 6 prižiganjih (odvisno od vašega načina in pristopa) in po mnogo urah gorenja, ga preprosto potegnete iz plovčka ter vstavite novega.

Plovček s stenjčkom je lahko vedno na Gheeju, tudi ko Lampo ugasnete jo lahko tako pustite na mizi, da se strdi ipd. Naslednjič le stopite (stalite) z vžigalico ali ognjem nekaj Gheeja okrog stenjčka, ali pa navlečite nekaj drobtin Gheeja do omenjene vrvice, da bi se ta v prvih 20 sekundah imela od česa hraniti, v tem času pa se bo vse skupaj že toliko ogrelo in naprej skrbelo zase.

 

 

 

 

bio_ikc_pokoncen_40x70mm.jpg - 269.83 Kb

Ghee sezam

Gi s sezamom

Veliki Ghee

Veliki gi

Mali Ghee

mali gi

ghee delamo že od 2000 leta

Kruh + gi + marmelada = mmmm..!